Loft 17 is één van de twintig lofts binnen project Loods 22, gelegen in de Voorhaven van Gent. De lofts worden casco verkocht en kunnen als duplex worden ingericht. 

Loft 17 is gelegen aan de oostzijde van het gebouw, langsheen het park. Het ontwerp is opgebouwd dwars op de richting van het stalen Polonceau vakwerk spant dat een denkbeeldige symmetrie- as vormt in de ruimte. De natuurlijk verlichte inkom en de nabijgelegen berging zijn afsluitbaar van de leefruimte door een verdiepingshoge pivoterende deur. De keuken staat centraal opgesteld met de eet- en zitzone als een vrij in te richten oppervlakte. Via de ruime vide is er contact tussen het bureau op de verdieping en de zitzone op begane grond. Onder het houten dak werden twee slaapkamers ondergebracht, elk met hun eigen badkamer. Door de hoge ramen valt natuurlijk licht de kamers binnen. 

Loft 17 werd samen met loft 16 ontworpen en uitgevoerd. De gespiegelde structuur in staal- en houtskelet laat koppeling van beide lofts toe waarbij circulatie, ook op de verdieping, mogelijk wordt.