Niko breidt de aanwezigheid van kantoren en showroom uit naar Wallonië.

De opdracht bestaat uit de inrichting van het kantoor op de tweede verdieping en een showroom op begane grond van een casco nieuwbouw.

De functies van het kantoor bestaan uit verschillende werkplekken en een aparte vergaderruimte waar opleiding kan gegeven worden aan professionele installateurs. Hierdoor komt de locale vakman in contact met de producten van Niko en in het bijzonder Niko Home Control.

Het kantoor is georganiseerd rondom de polyvalente vergaderruimte waar ook technisch materiaal kan gedemonstreerd worden. Vanuit de inkom valt de transparantie op. Akoestisch beglaasde houten wanddelen structureren en kadreren doorzicht en lichtinval via de glazen gevels. Afgesloten bureauruimten, flexibele werkplekken, keuken en sanitaire ruimte werden georganiseerd rondom de vergaderruimte. Indien de centrale ruimte niet wordt gebruikt, is een continue vrije doorgang doorheen en rondom alle ruimten mogelijk.

Het materiaalgebruik van dit kantoor refereert naar de hoofdzetel te Sint Niklaas. Wanddelen in houtfineer worden gecombineerd met zwart MDF meubilair en een tactiele stoffering van de workbays van Vitra. De werktafels zijn ergonomisch in hoogte regelbaar met zit & sta functie.