Loft 16 is één van de twintig lofts binnen project Loods 22, gelegen in de Voorhaven van Gent. De lofts worden casco verkocht en kunnen als duplex worden ingericht. Loft 16 is gelegen aan de oostzijde van het gebouw, langsheen het park. 

Bij het betreden van de loft is de scheiding van de verdiepingsvloer door het Polonceau vakwerk spant lijfelijk aanwezig in het plafond en op de verdieping. Deze kloof benadrukt de lengte van het pand en scheidt de keuken van de eetzone, de zitzone van de trap op begane grond. Beide delen van de verdiepingsvloer werden verschoven ten opzichte van elkaar waardoor de slaapkamer, de dressing en badkamer zich als een zwevende container presenteren. Op de verdieping bevinden zich een mezzanine - als tweede zitzone, dat overvloedig licht krijgt via de dakramen in het houten plafond. Langsheen de slaapkamer kan men in de nok van het dak een derde niveau ontdekken. 

Loft 16 werd samen met loft 17 ontworpen en uitgevoerd. De gespiegelde structuur in staal- en houtskelet laat koppeling van beide lofts toe waarbij circulatie, ook op de verdieping, mogelijk wordt.