Loft 13 is één van de twintig lofts binnen project Loods 22, gelegen in de Voorhaven van Gent. De lofts worden casco verkocht en kunnen als duplex worden ingericht. 

Loft 13 is gelegen aan de westzijde van het gebouw, langsheen het water. De constructie bestaat hoofdzakelijk uit een houtskelet. Alle ruimten werden voorzien van vloerverwarming en ventilatiesysteem D met geïntegreerde warmtepomp. Op begane grond werden de leefruimten ondergebracht alsook de hoofd slaapkamer met waszone en douche. Aangezien de bouwheer een kunstschilder en een fotografe betreft, werd de ruimte opgevat als een atelier loft. Bij het betreden van de woning leidt een centraal geplaatste trap naar de belangrijkste ruimte die zich bevindt op de verdieping. Van hieruit heeft men zicht op het water, het daglicht is overvloedig aanwezig via de dakramen in de nok van het houten dak. 

Het typerende polonceau spantenwerk werd optimaal zichtbaar gelaten waardoor het z'n identiteit drukt op het interieur van de woning. Glazen wanden begrenzen een tweede badkamer en slaapkamer, zonder de open ruimte af te sluiten.