Het kantoor, enigszins verstopt achter gevels van woonhuizen en volledig omsloten door tuinmuren, werd intern gekenmerkt door een grote open ruimte met polycarbonaat lichtstraat waarop kleinere zijkamers en een patio uitgaven. 

De staal structuur was in goede staat, de ruimte had veel ruimtelijk potentieel en kon - mits de isolatie van alle gebouwdelen naar nieuwbouw eis – zijn grootste troef uitspelen. Op het platte dak was er plaats voor de vereiste hoeveelheid PV panelen en een lucht- water warmtepomp in combinatie met een laagtemperatuur vloerverwarming. 

Alle structurele gebouwdelen werden behouden en bij geïsoleerd, de lichtstraat vervangen. De binnen indeling werd eveneens vernieuwd maar baseert zich op het oorspronkelijk plan en ent zich op de module van de staalstructuur. Een binnen gevel -als ordenend principe-  verbindt de zijkamers en de patio tot één geheel. De semi transparantie van de polycarbonaat wanden laat binnen- en buitenruimte vervloeien met verschillende gradiënten van open en beslotenheid. 

De keuken bevindt zich centraal van de ruimte in een nis. Het materiaalgebruik is eenvoudig met af en toe een verbijzondering in detail. De opstap voor de nieuwe vloeropbouw in blauwe hardsteen, een granieten tablet op het keukeneiland en een deur in houtfineer.