Loading

Verbouwing woning te Nijlen

Wonen
Scroll Down

Renovatie van een P.T.T. gebouw tot woon- werkruimte

De constructie kenmerkt zich door haar solide karakter, de voormalige open machine- kamer op de eerste verdieping en de stalen spantenconstructie op zolder. Men betreedt de woning via een gerestaureerde eikenhouten voordeur met visgraatmotief, eigen aan de identiteit van dit type gebouwen. De begane grond heeft een gelede indeling, opgetrokken uit beton. Hier bevinden zich de inkomhal, het bureau met aangrenzende binnentuin en de garage met technische ruimte.

Men krijgt toegang  tot de middenverdieping via een pivoterende houten wand die de graad van openheid en geslotenheid tot de traphal regelt. Dankzij het open plan en haar witte kleur vormt dit niveau een contrast met de onder- en bovenverdieping.  Deze ruimte kan volledig autonoom als appartement functioneren dankzij een leidingenkoker in de wand. De ruimte onder het dak kan opgedeeld worden volgens wens. De vloer is bekleed met kortpolig tapijt. De wand rondom de traphal is samengesteld uit glas, hout en staal.

In 2009 werd de open ruimte opgedeeld in 3 slaapkamers en een multifunctionele zone. Meerdere details werden ontworpen zoals: deurtrekker, leuningen, alle meubilair op begane grond en spiegelkaders in badkamer.