Loading

Verbouwing met uitbreiding te Kortrijk

Wonen
Scroll Down

IN UITVOERING

De bestaande aanbouwen worden gesloopt en vervangen door een nieuwe L- vormige uitbreiding waardoor een patio ontstaat. De achtergevel wordt voorzien van een grote raampartij. Het nieuwe volume wordt tussen de huidige gemene muren opgetrokken. Het platte dak wordt extensief groendak Aansluitend op de aanbouw wordt een perceelsbreed terras voorzien, overdekt met een gedeeltelijk open luifelconstructie. Op de gelijkvloerse verdieping van het hoofdgebouw worden een aantal bestaande deuropeningen en de opening in de achtergevel verbreed en in hoogte opgetrokken zodat een grote en ruime leefruimte ontstaat. In de inkomhal komt een toilet en vestiaire en de bestaande keuken wordt verbouwt tot berging/technische ruimte in relatie tot de nieuwe keuken.

Door de inplanting van de patio tegen de bestaande achtergevel komt natuurlijk licht tot diep in de woning waarrond de dagfuncties zijn georganiseerd. De bestaande structuur vervlecht met de nieuwe aanbouw tot één geheel. De afmetingen van de buitenruimten – patio en pergola – hebben dezelfde afmetingen als de binnenruimte wat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt

De eerste verdieping voorziet in twee slaapkamers, een badkamer en een afzonderlijk toilet. Op de tweede verdieping wordt de kleine slaapkamer als bureau ingericht en de grote kamer als polyvalente ruimte. De bestaande dakuitbouwen in het mansardedak worden daarbij vervangen door twee nieuwe dakkapellen.