Loading

Verbouwing te Wondelgem

Wonen
Scroll Down

De woning is georganiseerd rondom een centrale buitenplaats en bestaat uit een hoofdvolume met op begane grond voorplaats en keuken, gescheiden door een centrale traphal. De eetplaats en de zitruimte bevinden zich in een lager volume achter het hoofdvolume.

De ingreep van de verbouwing  is tweeledig: De afbraak van twee draagmuren van de traphal op het gelijkvloers en het plaatsen van dragende balken. Hierdoor wordt de voorkamer en de keuken één ruimte, wat een open leefkeuken in contact met de eetzone mogelijk maakt.

Het vergroten van de raamopening naar de binnenplaats in de achtergevel van de keuken tot op de grond  waardoor de binnenruimte in relatie komt met de buitenruimte. Een nieuwe raamopening in de  zijgevel tot op de grond  waardoor de eetzone van natuurlijk licht voorzien wordt.

De grote open ruimte die ontstaat door het verwijderen van de tussenmuren, wordt in een kook- en eetzone onderverdeeld waarbij de trap in L- vorm achter de keuken naar boven leidt.

Het ontwerp voorziet in een houten vloer- en wandafwerking om de bestaande en de nieuwe structuur op elkaar af te stemmen.