Loading

Niko opleidingslokaal

Werk
Scroll Down

Dit opleidingslokaal is specifiek ontworpen voor de opleiding van vakmensen voor Niko Home Control 2 of voor het opleiden van intern personeel .

Via twee grote schermen kan gelijktijdig aan beide tafels les gegeven worden. In het programma wordt een verschil gemaakt tussen theorie en praktijk, vertaald in de typologie van het meubilair – kast en tafel. De theorie vindt plaats aan twee grote tafels gepositioneerd op een centrale kolomvoet. Deze biedt tevens bergruimte aan een wisselend kabelverloop voor het gebruik van computers. Hiervoor werd een op maat gemaakte stalen constructie ontworpen.

De praktijk wordt staand gegeven aan werktafels die ook als kast fungeren. Demokoffers worden ingeplugd net onder  het tafelblad, nadien kunnen ze opgeborgen worden in de kast. Alle elementen werden gepositioneerd op het raster van het gebouw en vormen door een gespiegelde kastenwand tegen de achtermuur, een continuïteit met het eerste opleidingslokaal.

Deze ruimten voor opleiding werden monochroom uitgevoerd in een zijden grijze kleur. In contrast met het houten verheven plein van het atrium in het centrum van het hoofdgebouw, recht in de as van de inkom. Hierdoor heeft het een signaalfunctie binnen de kantooromgeving als dynamische plek van onderwijs.