Loading

Inrichting zolder te Ledeberg

Wonen
Scroll Down

De bestaande thermisch geïsoleerde zolder voorzien van dakvlakramen, werd oorspronkelijk louter gebruikt als berging. Het nieuwe ontwerp ent zich op de bestaande structuur en deelt de ruimte horizontaal op in vier zones plus een duplex verdieping  als vervangende opslagmogelijkheid . Langs de rijzige traphal in de herenwoning bereikt men de zolder in  een inkompartij  met uittrekbare trap naar de duplex. Via een pivoterende deur staat het huis  in verbinding met de logeer / speelkamer. Schuifdeuren geven verder toegang  tot  een doucheruimte / dressing  en een kinderslaapkamer. De hoeken van de nieuwe kruisvormige structuur bieden een geborgen gevoel aan de slaapkamers wat versterkt  wordt door de bijhorende indirecte wandverlichting. Om gewicht  op het bestaande gebouw  te besparen, dragen twee houten balken van muur naar muur. De nieuwe structuur in multiplex werd hieraan opgehangen en maakt een contrast met de bestaande gipskartonnen wanden. Dankzij de  schuifdeuren en de pivoterende wand worden de verschillende kamers ontsloten zonder af  te sluiten.