Loading

Appartement Antwerpen

Wonen
Scroll Down

Het appartement maakt deel uit van een nieuwbouw project naar ontwerp van de architect Christian Kieckens voor projectontwikkelaar “Het Vooruitzicht”. De draagstructuur werd ontdaan van binnenmuren om de bestaande dualiteit tussen voor- en achtergevel te verzachten. Dankzij deze ingreep ontstaat er transparantie dwars door het ganse appartement. De diverse woonfuncties werden gebundeld rondom de centrale service- unit. Twee pivoterende deuren flankeren de inkomhal, die een nachtzone van een dagzone scheidt. De open keuken staat via een meubel- eiland in direct contact met de leefruimte. De grenzen tussen de huiselijke rituelen van eten, slapen en reinigen – keuken, slaapkamer en badkamer, vervagen wanneer twee verdiepingshoge schuifdeuren worden opengeschoven. Met een houten paneelwand kan een logeerkamer afgescheiden worden van de leefruimte.

De relatie tussen open- en geslotenheid, de mogelijkheid tot scheiden of verbinden is eigen aan dit appartement.